محل لوگو
  • عنوان اسلاید
  • عنوان اسلاید
  • عنوان اسلاید

راه های جلوگیری از سنگ کلیه


برای پیشگیری از سنگ کلیه باید موارد زیر را به خوبی رعایت کرد:

مصرف آب فراوان

برای افزایش حجم ادرار، کاهش غلظت املاح معدنی، رقیق شدن ادرار و پیشگیری از تجمع املاح و نمک ها در کلیه مصرف آب مفید است. باید حداقل ۸ لیوان آب در طول روز ضروری است.

مصرف آب ریحان

برای جلوگیری از سنگ کلیه می توان از آب ریحان استفاده کرد، اسید سیتریک از ترکیبات ریحان است در تجزیه و شکستن رسوبات املاح معدنی تاثیر دارد.

ماء الشعیر

مصرف ماءالشعیر به دلیل وجود ویتامین B و قلیایی بودن مانع از رسوب سنگ کلیه می شود.

مصرف آب لیمو

آبلیمو به دلیل وجود اسید سیتریک مانع از رسوب و تجمع مواد معدنی در کلیه می شود، البته مصرف بیش از حد آبلیمو برای افرادی که معده حساسی دارند، توصیه نمی شود.

جلوگیری از سنگ کلیە با سرکە سیب

سرکه سیب نیز به دلیل وجود اسید سیتریک برای پیشگیری از تشکیل مجدد سنگ کلیە موثر است.

آب انار برای پیشگیری از سنگ کلیە

آب انار در بهبود عملکرد کلیه نقش دارد و باعث دفع سموم و املاح معدنی از کلیه می شود.

بیشتر بخوانید: عمل سنگ کلیه

رعایت رژیم غذایی مناسب برای جلوگیری از سنگ کلیه

برای جلوگیری از رسوب املاح معدنی، باید مصرف مواد غذایی حاوی اگزالات، غذاهای پرنمک، پروتئین حیوانی و مکمل های ویتامین C را کاهش داد. بر خلاف تصور برخی از افراد مواد غذایی حاوی کلسیم مانند لبنیات کم چرب در جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه موثر است.

مصرف برخی از داروها

افرادی که سابقه سنگ کلیه قبلی یا کلیه سنگ ساز دارند برای جلوگیری از سنگ‌ کلیه جدید، از داروهای که پزشک برای آن ها تجویز کرده، استفاده می کنند.

دمنوش ها و داروهای گیاهی

استفاده از دمنوش ها و داروهای گیاهی برای پیشگیری از تشکیل سنگ در کلیه یک روش خانگی موثر است. با مصرف این داروهای گیاهی کلیه از رسوبات و شن ریزها پاکسازی می شود.

کاهش وزن برای جلوگیری از سنگ کلیه

یکی از عوامل موثر در ایجاد سنگ کلیه چاقی است. افراد چاق بیشتر در معرض خطر ابتلا به سنگ کلیه هستند. بنابراین کاهش وزن و حفظ آن در پیشگیری از سنگ کلیه بسیار تاثیر گذار است.

داشتن فعالیت و ورزش منظم

برای جلوگیری از تشکیل مجدد سنگ کلیه، فرد باید در کنار مصرف مایعات، تحرک و فعالیت داشته باشد. ورزش منظم به دفع سموم، افزایش جریان خون در کلیه و حفظ عملکرد کلیه کمک می کند.

جلوگیری از سنگ کلیه با مصرف مکمل ها و ویتامین ها

مصرف مکمل های منیزیم، ویتامین D، ویتامین های گروه B زیر نظر پزشک در کاهش خطر ابتلا به سنگ کلیه موثر هستند، اما باید این نکته را در نظر گرفت که مصرف خودسرانه این داروها نیز باعث ایجاد سنگ در کلیه می شود.

کاهش مصرف کافئین و قهوه

مصرف کافئین باعث افزایش سوخت و ساز و کم آبی در بدن می شود، همانطور که می دانید کم آبی در بروز سنگ کلیه نقش دارد. بنابراین برای جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه باید بیشتر از ۴۰۰ میلی گرم در روز کافئین مصرف نشود؛ این مقدار چیزی حدودی ۴ فنجان قهوه است.

مراجعه منظم به پزشک برای جلوگیری از سنگ کلیه

اگر فردی قبلا سابقه سنگ کلیه داشته باشد، باید به صورت دوره ای برای معاینه به پزشک مراجعه کند، انجام آزمایش خون، ادرار و سونوگرافی برای اطمینان از وجود سنگ کلیه توصیه می شود. حتی در صورت بروز می توان به موقع و قبل از بزرگ شدن، سنگ کلیه را درمان کرد.

دقت در مصرف برخی از داروها

مصرف برخی از داروها در بروز سنگ کلیه نقش دارند، باید در صورت مصرف آن ها با پزشک مورد نظر در میان گذاشته شود تا راه حلی برای پیشگیری از تشکیل مجدد سنگ کلیه به فرد ارائە دهد.

روش های تشخیص سنگ کلیه

در صورت مشکوک بودن به وجود سنگ کلیه می توان به متخصص اورولوژی مراجعه کرد، پزشک با انجام ازمایش خون، آزمایش ادرار، سونوگرافی، و سی تی اسکن وجود سنگ کلیه را تشخیص می دهد.

 

 

انتشار : ۱ شهریور ۱۴۰۲

پیلوگرام رتروگراد برای سنگ کلیه


پیلوگرام رتروگراد برای سنگ کلیه از مواد حاجب رنگی جهت پیدا کردن سنگ­های کلیه و یا سایر عوامل مسدودکننده ­ی مجاری ادرار استفاده می ­کند و در طی این آزمایش، پزشک لوله­­ نورانی نازکی (سیستوسکوپ) را در درون مجرای خروجی ادرار وارد می­کند، که این مجرا در واقع ادرار را از طریق مثانه به خارج از بدن می­فرستد. سپس پزشک از طریق همین سیستوسکوپ کاتتری را در درون حالب­ قرار می­دهد، در واقع حالب ادرار را از کلی ه­ها به مثانه می­آورد. ماده رنگی از طریق کاتتر تزریق می شود، و عکس برداری با اشعه X آغاز می­ گردد.

در این روش ممکن است بی­حسی موضعی یا منطقه­ ای ضرورت داشته باشد.

در صورتی که پیلوگرام درون وریدی (IVP) به تشخیص بیماری کمک نکند، ممکن است پزشک از این آزمایش جهت تشخیص بیماری بهره ببرد. در روش IVP، ماده­ ی حاجب از طریق یکی از سیاهرگ­ های بازو تزریق می­شود.

چرایی انجام این روش

در مواقع زیر امکان دارد آزمایش پیلوگرام رتروگراد بر روی شما انجام شود:

IVP علتی را برای علائم ادراری شما نشان ندهد.

انجام IVP به دلیل وجود مشکلات کلیوی از قبیل بیماری­های مزمن کلیوی مقدور نباشد.

شما به ماده رنگی مبتنی بر ید (ماده حاجب) بکار رفته در روش IVP آلرژی داشته باشید.

به طور معمول این آزمایش بر روی زنان باردار اجرا نمی ­شود؛ زیرا پرتوهای ایکس موجود در این روش می­توانند به جنین آسیب برسانند.

بیشتر بخوانید:

عمل باز سنگ کلیه

عمل pcnl

نتایج پیلوگرام رتروگراد برای سنگ کلیه

یافته های حاصل از پیلوگرام رتروگراد ممکن است شامل موارد زیر باشد:

طبیعی

کلیه ­ها، حالب­ ها ومثانه طبیعی به نظر می رسند.

غیر طبیعی

جریان ماده رنگی (ماده حاجب) بدلیل وجود یک سنگ و یا سایر مشکلات ادراری مسدود شده است.

به چه مواردی باید بیندیشیم؟

اطلاعات حاصل از پیلوگرام رتروگراد مشابه با پیلوگرام درون وریدی (IVP) است. ولی پیلوگرام رتروگراد را می­توان در صورت آلرژی فرد نسبت به مواد رنگی مورد استفاده قرار داد. این آزمایش برای آسیب­ های کلیوی موجود ضرری ندارد و موجب تشدید آنها نمی ­شود.

بر خلاف روش IVP، پیلوگرام رتروگراد مستلزم استفاده از ماده بیهوشی و قرار دادن کاتتر در درون دستگاه ادراری است.

منبع : https://www.drsadeghzade.com/

انتشار : ۲۴ مرداد ۱۴۰۲

مهم ترین علائم سنگ کلیه کدامند؟


سنگ کلیه ای که اندازه بسیار ریزی داشته باشند و در جای خود ثابت باشد، هیچ نشانه خاصی ندارد. اما اگر سنگ کلیه رشد کند و یا به حرکت درآید، علائمی مانند درد خفیف تا شدید را به همراه دارد. در ادامه این مقاله به مهم ترین علائم این بیماری می پردازیم:

درد اصلی ترین نشانه سنگ کلیه

از اصلی ترین علائم سنگ کلیه درد در کمر، شکم و پهلو است، میزان این درد به اندازه سنگ و محل تشکیل آن بستگی دارد. هر چه اندازه سنگ کلیه بزرگتر باشد درد ناشی از آن شدید تر و غیرقابل تحمل تر می شود.

هنگامی که سنگ کلیه در مجاری ادراری در حال حرکت باشد، ممکن است در مسیر عبور خود گیر کند و باعث انسداد مجاری ادراری شود. هنگامی که ادرار با فشار از محلی که سنگ گیر کرده، عبور کند باعث درد در کلیه، شکم، پهلو و لگن می شود. درد سنگ کلیه در پهلو و پایین دنده ها به صورت متناوب خفیف تا شدید بروز می کند و ممکن است به کشاله ران نیز منتقل شود.

انسداد و گرفتگی ادراری

ممکن است به دلیل حرکت سنگ در مسیر عبور ادراری باعث انسداد مجرای ادراری شود و منجر به گرفتگی ادرار و اختلال در دفع آن شود.

تکرر ادرار به دلیل وجود سنگ کلیه

تکرر ادرار یک علامت مشترک بین عفونت ادراری و سنگ کلیه است، اگر این علامت همراه با درد شدید در شکم و پهلو باشد، نشانه ای از سنگ کلیه است. فرد در این حالت نیاز مکرر به دفع ادرار دارد.

وجود خون در ادرار

سنگ کلیه به بافت کلیه، مثانه و مجاری ادراری آسیب وارد می کند و سبب خونریزی می شود، بنابراین در ادرار فرد مبتلا به سنگ کلیه خون وجود دارد. برای اطمینان از وجود سنگ کلیه باید به متخصص اورولوژی مراجعه کرد.

سوزش ادرار در افراد مبتلا به سنگ کلیه

سوزش و احساس درد در هنگام دفع ادرار می تواند از علائم سنگ کلیه باشد. در صورت سوزش ادرار، درد در کمر و پهلو و وجود خون در ادرار باید برای تشخیص قطعی سنگ کلیه به پزشک مراجعه کرد.

کدر شدن ادرار و بد بو شدن آن

تغییر در رنگ ادرار از رنگ صورتی تا قهوه ای و بد بو شدن آن می تواند به دلیل عفونت مجاری ادراری و سنگ کلیه باشد.

وجود سنگ ریزه در ادرار

برخی از سنگ ها انقدر ریز هستند که به راحتی از طریق ادرار دفع می شوند، وجود سنگ ریزه در ادرار نشانه وجود سنگ در کلیه است.

وجود عفونت و علائم مربوط به آن

ممکن است به دلیل سنگ کلیه در کلیه و سیستم ادراری فرد عفونت ایجاد شود، اگر عفونت شدید شود، فرد دچار تب و لرز، حالت تهوع و استفراغ می شود.

منبع : https://www.drsadeghzade.com/

 

انتشار : ۲۳ مرداد ۱۴۰۲

5 تا از مهم ترین راه های جلوگیری از سنگ کلیه


سنگ کلیه به کریستال های گفته می شود که به دلیل کاهش حجم ادرار، افزایش غلظت مواد معدنی و املاح نمک در ادرار و تجمع آن ها در کلیه تشکیل می شوند.

علایم سنگ کلیه

اغلب سنگ های کلیوی کوچک و ثابت هستند و علامت خاصی ندارند، اما زمانی که این سنگ ها رشد کنند و یا به حرکت در آیند، با درد و احساس ناراحتی همراه هستند. علائم سنگ کلیه عبارتند از:

درد خفیف تا شدید در لگن، کمر، شکم و پهلو

احساس سوزش و درد در هنگام دفع ادرار

تغییر رنگ ادرار و کدر شدن آن

ادرار بد بو

وجود خون در ادرار

مشکل در دفع ادرار یا احتباس ادرار

حالت تهوع و استفراغ

عفونت، تب و لرز به دلیل عفونت

روش های جلوگیری از سنگ کلیه

برای پیشگیری از تشکیل سنگ کلیه در افرادی که در معرض خطر هستند و سابقه سنگ کلیه دارند، می توان از روش های زیر استفاده کرد:

مصرف آب و مایعات کافی

مصرف آب در افزایش حجم ادرار، کاهش غلظت املاح معدنی، رقیق شدن ادرار و پیشگیری از تجمع املاح و نمک ها موثر است. مصرف آب به اندازه کافی و حداقل ۸ لیوان آب در طول روز ضروری است.

مصرف آب لیمو به دلیل وجود اسید سیتریک مانع از رسوب و تجمع مواد معدنی در کلیه می شود. البته مصرف بیش از حد آبلیمو برای افرادی که معده حساسی دارند، توصیه نمی شود.

برای جلوگیری از سنگ کلیه می توان از آب ریحان استفاده کرد، اسید سیتریک از ترکیبات ریحان است در تجزیه و شکستن رسوبات املاح معدنی نقش دارد.

مصرف ماءالشعیر به دلیل وجود ویتامین B و قلیایی بودن مانع از رسوب سنگ کلیه می شود.

آب انار در بهبود عملکرد کلیه نقش دارد و باعث دفع سموم و املاح معدنی از کلیه می شود.

سرکه سیب نیز به دلیل وجود اسید سیتریک در جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه موثر است.

جلوگیری از سنگ کلیه با ورزش و تحرک

داشتن فعالیت و ورزش منظم در بهبود عملکرد کلیه، افزایش جریان خون در کلیه و کاهش سنگ های کلیوی تاثیر دارد.

 

کاهش وزن برای پیشگیری از سنگ سنگ کلیه

افراد چاق بیشتر در معرض خطر ابتلا به سنگ کلیه هستند، برای پیشگیری از بروز آن، فرد باید وزن خود را کاهش دهد و به وزن ایده آل برسد.

مصرف برخی از داروها

اگر فردی سابقه سنگ کلیه دارد، برای پیشگیری از تشکیل مجدد آن باید داروهای مانند دیورتیک، آلوپورینول، آنتی بیوتیک دوره ای و کاپوتن مصرف کرد.

داروهای گیاهی و دمنوش ها

می توان برای جلوگیری از سنگ کلیه از داروهای گیاهی استفاده کرد. این داروها مانع رسوب شدن املاح و یا کاهش احتمال تشکیل آن می شود.

جمع بندی درباره جلوگیری از سنگ کلیه

با مصرف آب و مایعات به اندازه کافی، رعایت رژیم غذایی مناسب، داشتن فعالیت و ورزش منظم، مصرف دارو، دمنوش های گیاهی و کاهش وزن می توان از تشکیل سنگ کلیه جلوگیری کرد.

 

افرادی که سابقه تشکیل سنگ کلیه را دارند و یا در معرض خطر ابتلا به سنگ کلیه هستند، می توانند زیر نظر پزشک و متخصص اورولوژی از تشکیل آن پیشگیری کرد.

انتشار : ۲۲ مرداد ۱۴۰۲

اورولوژیست – متخصص درمان بیماری های مجاری ادراری


متخصص ارولوژی یک پزشک است که بر تشخیص، درمان و یا پیشگیری بیماری‌های دستگاه ادراری و سیستم تولید مثل تمرکز دارد. چنان‌چه افراد از مشکلات و بیماری‌های مربوط به مثانه، مجرای ادرار، حالب، کلیه‌ها و غدد فوق کلیه رنج ببرند، به متخصص کلیه و مجاری ادرای مراجعه می‌کنند. ارولوژیست در مردان اختلالات مربوط به اپیدیدیم، آلت تناسلی، پروستات، کیسه اسکروتوم و بیضه را تشخیص می‌دهد. سپس به درمان آن‌ها می‌پردازد.

بیمارهایی که متخصص ارولوژی قادر به درمان آن‌ها است

بیماران معمولا برای تشخیص و درمان اختلالات و مشکلات زیر به متخصص ارولوژی مراجعه می‌کنند:

عفونت‌های مجاری ادراری و تناسلی (UTIs): این عفونت ها اغلب هنگامی رخ می‌دهد که باکتری‌ها از دستگاه گوارش به مجرای ادرار نفوذ پیدا می‌کنند. علائم آن ها شامل ادرار غیرطبیعی، درد، بی‌اختیاری ادراری، تهوع، استفراغ، تب و لرز است. عفونت مجری ادراری بیشتر بر زنان تاثیر می‌گذارد.

بی‌اختیاری ادراری: اختلال در سیستم ادراری می‌تواند منجر به از دست رفتن غیرمستقیم کنترل مثانه شود. در زنان، این عارضه ممکن است ناشی از تضعیف عضلات کف لگن در دوران بارداری باشد.

ناباروری مرد: می‌تواند ناشی از آسیب به دستگاه تناسلی مرد و انواع اختلالات اسپرم باشد یکی از علل رایج آن واریکوسل است.

بیماری کلیه: آسیب کلیه می‌تواند منجر به تورم در دست و مچ پا، فشار خون بالا و سایر علائم شود.

پیوند کلیه: ممکن است فرد بعد از نارسایی کلیه، پیوند کلیه داشته باشد.

انکولوژی اورولوژی: درمان سرطان‌هایی که مربوط به سیستم تولید مثل و مجاری ادراری در مردان هستند. مانند سرطان مثانه و سرطان پروستات.

پرولاپس مثانه: زمانی که بافت‌ها و عضلات کف لگن دیگر قادر به حمایت از اندام‌های موجود در داخل آن نیستند، اندامها می توانند از حالت و پوزیشن طبیعی خود خارج شوند.

پروستات بزرگ: رشد بیش از حد سلول‌های غده پروستات.

اختلال نعوظ

بیماری Peyronie

Cystitis interstitial یا سندرم مثانه دردناک

سنگ‌های کلیه

سنگ حالب

التهاب پروستات

بیضه نزول نکرده

زخم مجرای ادراری

درمان مشکلات مجاری ادراری کودکان: شامل درمان مشکلات اورولوژی در کودکان است که برای متخصص اطفال بیش از حد پیچیده است.

انتشار : ۲۱ مرداد ۱۴۰۲

عمل TUL چیست؟


TUL یا یورتروسکوپی یک روش غیرتهاجمی برای درمان سنگ های کلیه است که در آن بدون ایجاد برش می توان با وارد کردن لوله مخصوص به کلیه دسترسی پیدا کرد.

چه زمانی باید از یورتروسکوپی استفاده کرد؟

معمولا متخصص اورولوژی برای درمان سنگ های زیر از عمل TULاستفاده می کند:

سنگ های بزرگتر از ۶ میلیمتر

سنگ های تشکیل شده در حالب میانی و تحتانی

سنگی که در مجرای ادراری و حالب گیر کرده

سنگی که با روش های دیگر مانند سنگ شکن قابل درمان نبوده

آمادگی لازم قبل از انجام عمل TUL

بیمار برای جلوگیری از بروز خطرات جدی و بهبودی سریع باید توصیه های زیر را قبل از عمل یورتروسکوپی رعایت کند:

بیمار باید سوابق پزشکی خود را در اختیار جراح قرار دهد.

در صورت مصرف داروهای ضد انعقاد خون باید از یک یا دو هفته قبل مصرف آن را قطع کرد.

باید برای تایید دکتر بیهوشی و انجام عمل، گرفتن آزمایش خون، سونوگرافی و نوار قلب و … ضروری است.

بیمار باید برای انجام عمل باید ناشتا باشد.

مزایای عمل TUL

برداشتن سنگ کلیه با روش یورتروسکوپی دارای مزایای خاصی برای بیمار است و عبارتند از:

یک روش غیر تهاجمی بدون نیاز به برش

مدت زمان انجام عمل کوتاه

عمل سرپایی بدون نیاز به بستری شدن

کوتاه بودن دوره بهبودی و نقاهت به دلیل غیر تهاجمی بودن این عمل

کاهش بروز عوارض مانند درد، التهاب

عوارض احتمالی عمل TUL

در این روش همانند دیگر روش های درمان سنگ کلیه، احتمال بروز عوارض وجود دارد، در صورت رعایت نکردن توصیه های پزشکی بعد از عمل و انجام عمل توسط جراحی بی تجربه، احتمال بروز عوارض بعد از عمل، بیشتر می شود. این عوارض عبارتند از:

احتمال بروز عفونت در صورت رعایت نکردن بهداشت شخصی و رعایت نکردن توصیه های پزشکی وجود دارد.

درد، التهاب در محل ورود لوله طبیعی است و بعد از دو تا سه روز از بین می رود.

ممکن است به دلیل آسیب به مجاری ادراری در حین عمل TUL، ادرار بیمار خونی باشد.

احتمال آسیب به حالب، پارگی و کند شدن حالب در اثر بی دقتی جراح وجود دارد.

سوزش در هنگام دفع ادرار یکی دیگر از عوارض عمل یورتروسکوپی است.

هزینه عمل TUL چقدر است؟

معمولا هزینه انجام این روش به عواملی مختلفی بستگی دارد و برای همه افراد یکسان نیست، این عوامل شامل موارد زیر هستند:

تخصص، مهارت و تجربه پزشک

نوع بیمه

نوع بیمارستان خصوصی یا دولتی بودن آن

تجهیزات و امکانات مورد استفاده

دسترسی به بیمارستان و موقعیت آن

بشیتر بخوانید : عمل باز سنگ کلیه

انتشار : ۱۸ مرداد ۱۴۰۲

انواع قرص کلر


انواع قرص کلر

قرص کلر در انواع برندهای مختلفی در بازار عرضه می شود. قرص کلر آمریکایی، قرص کلر هندی، چینی و ژاپنی نمونه هایی از آن هاست. برخی از قرص های کلر آمریکایی تحت لیسانس آمریکا تولید می شود اما برخی از آن ها نیز در کشور چین تولید می شود. نمونه هایی آمریکایی که در بازار ایران یافت می شود، از نوع چینی هستند.

در مورد نمونه های موجود در بازار باید دقت کرد که برخی تقلبی هستند. برخی افراد سودجو با فشرده سازی پودرهای کلر بی کیفیت، این قرص ها را تهیه می کنند. برای تشخیص آن ها باید یک قرص را داخل آب سطلی بریزید. اگر قرص خمیری شده و باعث کدر شدن آب سطل شد، بی کیفیت است. در صورتی که قرص کلر باکیفیت در مدت چند روز در آب سطل حل می شود.

همچنین بهترین قرص های کلر، درصد خلوص ۹۰ داشته و تا آخرین گرم در آب حل شده و باقیمانده ای ندارد. قرص کلر آکواپول آمریکایی یکی از بهترین نمونه هاست.

زمان و چگونگی استفاده از قرص کلر

بهترین زمانی که قرص کلر تاثیر مطلوبی در ضدعفونی آب استخر خواهد داشت، شب است. همچنین باید دقت کرد که اندازه مناسبی از این قرص به آب استخر اضافه شود. به همین دلیل با استفاده از دستگاه کیت کلرسنج، میزان کلر استخر اندازه گیری می شود. به ازای هر ۱۵ هزارلیتر از آب استخر، یک قرص ۲۰۰ گرمی کافی است.

روش های افزودن قرص کلر به استخر

نکته ای که باید توجه شود، عدم استفاده مستقیم از قرص کلر برای گندزدایی آب استخر است. زیرا باعث آسیب به تجهیزات و دستگاه ها می شود. سه روش متداول سبد اسکیمر، کلزرن شناور و دستگاه کلرزن خطی برای این منظور وجود دارد.

قرص کلر داخل محفظه ای پلاستیکی به نام کلرزن شناور قرار داده شده و داخل آب رها می شود. این روش بسیار کم هزینه و آسان است. اما اگر در نقطه ای روی آب ساکن بماند، حجم زیادی از کلر را وارد آن بخش کرده و خسارات زیادی را به سطوح وتجهیزات وارد می کند.

سبد اسکیمر یکی از وسایلی است که قرص کلر داخل آن گذاشته شده و وارد آب استخر می شود. وقتی پمپ آب روشن می شود، آب با جریان قوی از روی سبد گذشته و کلر را به طور همگن در آب پخش می کند. اما وقتی پمپ خاموش است، ثابت بودن سبد باعث انحلال مقدار زیادی قرص در همان ناحیه شده و روشن شدن دوباره پمپ، باعث ورود آب با غلظت بالای کلر می شود. تجهیزات تصفیه، گرمایش استخر و سیستم لوله کشی در این شرایط به جهت خوردگی دچار آسیب می شود.

اما کلرزن خطی وسیله ای است که بعد از اندازه گیری مقدار کلر استخر، تعدادی قرص داخل آن گذاشته می شود. با توجه به میزان کلر، شرایط آب و هوایی و تعداد شناگران، دستگاه طوری تنظیم می شود که مقدار کلر آزاد کلر بین ۱ تا ۳ppm باشد.

انتشار : ۱۸ مرداد ۱۴۰۲

عمل TUL چیست؟ چه زمانی از روش TUL استفاده می شود؟


TUL یا سنگ شکن کلیه درون اندامی یوتروسکوپی یک روش غیر تهاجمی برای درمان سنگ کلیه است که در آن بدون ایجاد هیچ برشی و از طریق مجرای ادراری می توان سنگ کلیه را خرد و از بدن خارج کرد. در این روش متخصص اورولوژی با اعمال بی حسی نخاعی، لوله یورتروسکوپ را از طریق مجرای ادراری وارد مثانه و کلیه می کند تا به کلیه دسترسی داشته باشد.

عمل TUL چگونه انجام می شود؟

اورولوژیست برای درمان سنگ کلیه با روش سنگ شکن درون اندامی یورتروسکوپی باید مراحل زیر را انجام دهد:

باید بیمار را برای عمل آماده کرد؛ تمیز کردن محل جراحی، تراشیدن موهای زائد وصل کردن سوند یا کاتتر برای تخلیه ادرار و خروج راحت آن، تزریق آنتی بیوتیک وریدی از جمله موارد لازم هستند.

برای انجام عمل باید به بیمار بی حسی نخاعی اعمال کرد.

جراح باید در عمل TUL یک لوله یورتروسکوپ را از طریق مجرای ادراری به مثانه و حالب وارد کند.

لوله یورتروسکوپ به دوربین مجهز است و از طریق این دوربین و تصاویر ارسال شده بر روی مانیتور توسط آن، می توان محل دقیق سنگ کلیه را پیدا کرد.

برای شکستن سنگ کلیه از چکش پنوماتیک یا لیزر استفاده می شود.

بعد از شکستن، قطعات خرده شده از طریق ادرار دفع می شوند و یا با کمک ابزار مخصوص و پنس جمع آوری و از بدن خارج می شوند.

مراقبت های بعد از عمل TUL

بیمار برای کاهش عوارض بعد از عمل، بهبودی سریع و جلوگیری از تشکیل مجدد سنگ کلیه باید موارد زیر را به خوبی رعایت کند:

بیمار باید بعد از عمل استراحت کافی داشته باشد.

باید بعد از عمل از انجام فعالیت سنگین، ورزش و بلند کردن اجسام سنگین خودداری کرد.

برای کاهش درد بعد از عمل TULباید مسکن های تجویز شده را به موقع مصرف کرد.

مصرف آنتی بیوتیک برای پیشگیری از بروز عفونت توصیه می شود.

مصرف آب و مایعات کافی برای خروج آسان قطعات باقی مانده سنگ کلیه و پیشگیری از تشکیل مجدد سنگ کلیه ضروری است.

رعایت رژیم کم نمک برای کاهش احتمال بروز مجدد سنگ کلیه الزامی است.

عوارض عمل TUL

در صورتی که عمل سنگ کلیه با روش TUL توسط متخصص با تجربه انجام شود، احتمال بروز عوارض بعد از عمل کاهش می یابد. اما اگر این روش با دقت و مهارت بالایی صورت نگیرد و مراقبت های بعد از عمل به خوبی رعایت نشود، ممکن است عوارض زیر بروز کنند:

درد در محل ورود یورتروسکوپ

خونریزی به دلیل آسیب و پارگی به مجاری ادراری

بروز عفونت در مجرای ادراری و محل ورود لوله

احساس سوزش در هنگام دفع ادرار

تب و لرز در اثر عفونت

برخی از علائم سنگ کلیه مانند درد خفیف در محل ورود لوله، طبیعی است و بعد از گذشت دو یا سه روز از بین می روند.

 

بعد از عمل TUL در صورت مشاهده موارد زیر باید به صورت اورژانسی به پزشک مراجعه کرد:

 

در صورت تک کلیه ای و بروز درد در آن

تب و لرز شدید

وجود بیش از ۲ سنگ ۶ میلیمتری در کلیه

قطع شدن جریان ادرار بیمار

هزینه عمل TUL

هزینه انجام عمل سنگ شکن درون اندامی به موارد زیر بستگی دارد:

تخصص و مهارت جراح

تجهیزات و امکانات بیمارستان

نوع بیمه

نوع بیمارستان (دولتی یا خصوصی)

موقعیت و مکان و دسترسی به بیمارستان

انتشار : ۱۷ مرداد ۱۴۰۲

درمان خانگی سنگ کلیه


سنگ کلیه چیست؟

به توده های تشکیل شده از املاح و مواد معدنی در داخل کلیه، سنگ کلیه گفته می شود. این عارضه به دلیل افزایش غلظت مواد و املاح معدنی در ادرار و تجمع آن در کلیه به وجود می آید.

علائم سنگ کلیه

معمولا سنگ های کلیوی در صورت کوچک و ثابت بودن علامت خاصی ندارند و در بیشتر موارد فرد به طور اتفاقی از وجود آن ها باخبر می شود. اما در صورتی که سنگ رشد کند و یا به حرکت درآید، علائم زیر بروز می کنند:

  • درد خفیف تا شدید در ناحیه کمر، شکم و پهلو
  • تغییر رنگ و بوی ادرار
  • وجود خون در ادرار
  • درد و احساس سوزش در هنگام دفع ادرار
  • حالت تهوع و استفراغ
  • احساس تنگی نفس

تب و لرز در صورت وجود عفونت

در صورت بروز علائم سنگ کلیه باید به پزشک مراجعه کرد، پزشک با توجه به شکل و اندازه سنگ، بهترین درمان را تجویز می کند. در برخی موارد سنگ با جراحی درمان می شود، اما در برخی موارد نیازی به جراحی نیست و با مصرف دارو و درمان های خانگی به عنوان درمان تکمیلی می توان سنگ های بسیار ریز و کوچک را درمان کرد و یا از طریق ادرار دفع کرد.

انواع درمان خانگی سنگ کلیه

همانطور که گفتیم روش های خانگی برای درمان تکمیلی به کار می روند و ممکن است به تنهایی در درمان موثر نباشند و بیشتر برای درمان سنگ های بسیار کوچکی و ریز مناسب است. البته باید برای استفاده از این روش با پزشک خود مشورت کرد. در ادامه به برخی از این روش های می پردازیم:

مصرف آب، ساده ترین روش برای درمان سنگ کلیه

ساده ترین روش برای مبارزه با سنگ کلیه مصرف حداقل ۸ لیوان آب در روز است. نوشیدن آب به مقدار کافی در شبانه روز در هیدراته نگه داشتن بدن و افزایش ادرار موثر است. افزایش ادرار سرعت حرکت سنگ کلیه در مسیر خروجی ادرار را افزایش می یابد، از طرفی مصرف آب از تشکیل مجدد سنگ کلیه پیشگیری می کند.

درمان خانگی سنگ کلیه با مصرف مایعات

در کنار مصرف آب، مصرف سایر مایعات مانند آب کرفس، آب هندوانه، آب انار، آب مرکبات و … برای درمان و دفع سنگ کلیه مفید هستند. همچنین مصرف ابلیموی تازه یا عصاره آن به درمان سنگ کلیه کمک می کند، سیترات موجود در لیمو ترش سبب شکستن رسوبات کلسیم می شود. این درمان خانگی در کاهش سطح کلسیم موجود در ادرار و جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه نیز نقش دارد.

مصرف بیش از حد لیموترش برای برخی افراد ضرر دارد و سبب آسیب بیشتر به کلیه و مجاری ادراری می شود، به همین دلیل نباید بدون نظر پزشک این درمان را استفاده کرد.

چای گیاهی برای برطرف کردن سنگ های کلیوی

مصرف چای گیاهانی مانند زعفران، چای سبز و گل یاس که خاصیت ضد التهابی و آنتی اکسیدانی دارند، روشی برای درمان خانگی سنگ کلیه است. با مصرف چای گیاهی می توان التهاب و آسیب ناشی از سنگ کلیه را برطرف کرد.

گیاه گل گاو زبان، خارشتر، نعناع، آویشن و زنجبیل نیز در کاهش التهاب، درد و از بین بردن سنگ کلیه و یا دفع آن از طریق ادرار موثر هستند.

 

مصرف ادویه های طبیعی

مصرف ادویه های طبیعی مانند دانه گشنیز و فلفل سیاه و زردچوبه در کاهش درد و از بین بردن علائم سنگ کلیه نقش دارند، فرد مبتلا به سنگ کلیه می تواند این ادویه ها را در غذای خود استفاده کند.

درمان سنگ های کلیوی با ورزش و تحرک

در کنار مصرف آب، ورزش های مانند ورزش هوازی، پیاده رویی، ورزش های مقاومتی، یوگا و ورزش های تنفسی می توانند به درمان خانگی سنگ کلیه کمک کنند. با داشتن تحرک، فعالیت مفید و ورزش های منظم می توان به حرکت آسان سنگ کلیه در طول مجاری ادراری و دفع آن از طریق ادرار کمک کرد.

درمان خانگی سنگ کلیه با کاهش وزن

یکی از دلایل ابتلا به سنگ کلیه افزایش وزن است، چاقی باعث تجمع بیشتر اوریک اسید و کلسیم در کلیه می شود و خطر ابتلا به سنگ کلیه را بیشتر می کند. با کاهش وزن و رسیدن به وزن مناسب به راحتی می توان این مشکل را درمان کرد و در جلوگیری از ایجاد سنگدر کلیه بسیار موثر است.

 

انتشار : ۱۶ مرداد ۱۴۰۲

انواع سنگ شکن کلیه


معمولا اورولوژیست برای شکستن سنگ کلیه از روش های زیر استفاده می کند:

سنگ شکن برون اندامی (ESWL)

در این روش با کمک دستگاه سنگ شکنی و با عبور امواج صوتی از روی بدن می توان سنگ کلیه را خرد کرد. برای انجام اینکار باید قسمت کمر یا پهلوی بیمار را ضدعفونی و آن را به ژل مخصوص آغشته کرد.

باید دستگاه سنگ شکنی را بر روی محل ژل قرار دادن، امواج صوتی از این دستگاه بر روی محل قرار گیری سنگ تابیده می شوند. این امواج از روی پوست و بدن عبور می کنند، به کلیه می رسند و سبب خرد و شکسته شدن سنگ کلیه می شوند. سنگ های خرد شده نیز از طریق ادرار دفع خواهند شد.

سنگ شکن کلیه با روش یورتروسکوپی

در این روش با کمک بیهوشی عمومی یا بی حسی نخاعی و بدون ایجاد برش، از طریق مجاری ادراری لوله یوترسکوپ را وارد مثانه می کنند. این لوله مجهز به دوربین است که به کمک آن محل دقیق سنگ را می توان پیدا کرد‌. بعد از یافتن سنگ کلیه باید آن را با ابزار مخصوص مانند لیزر یا چکش پنوماتیک خرد کرد.

در این روش می توان با کمک پنس و ابزار مخصوص قطعات ریز شده سنگ را جمع آوری و از بدن خارج کرد و یا از طریق ادرار از بدن دفع می شوند.

سنگ کلیه شکن کلیه با نفرولیتوتومی پوستی

در روش نفرولیتوتومی جراح با اعمال بیهوشی عمومی یا بی حسی نخاعی و با ایجاد یک شکاف کوچک در پهلوی بیمار و محل دقیق کلیه، دستگاه نفروسکوپ را وارد کلیه می کند. با کمک دوربین متصل به لوله نفروسکوپ باید محل دقیق سنگ را پیدا کرد، آن را با ابزار مخصوص شکست و با کمک سبد مخصوص و پنس آن را جمع آوری و از طریق شکاف از کلیه خارج کرد.

بیشتر بخوانید : علائم سنگ کلیه

مراقبت های بعد از سنگ شکن کلیه

بعد از انجام سنگ شکن، برای بهبودی سریع بیمار، جلوگیری از بروز عوارض و تشکیل مجدد سنگ کلیه باید توصیه های پزشکی زیر را به خوبی رعایت کند:

تا زمان بهبودی بیمار باید از مصرف سیگار و الکل خودداری کرد.

برای کاهش درد و جلوگیری از بروز عفونت باید داروهای تجویز شده را به موقع مصرف کرد.

مصرف آب و مایعات بعد از سنگ شکن کلیه برای پیشگیری از تشکیل مجدد سنگ کلیه توصیه می شود.

بلند کردن اجسام سنگین، انجام فعالیت شدید و ورزش سنگین تا دو هفته ممنوع است.

بعد از عمل برای خروج راحت ادرار یا قطعات ریز شده سنگ کلیه، ممکن است یک استنت در مجاری ادرار قرار دهند، بعد از بهبودی، باید برداشته شود.

بیمار باید بعد از عمل استراحت کافی داشته باشد.

در صورتی که درمان سنگ کلیه با سنگ شکنی به درستی انجام نشود و مراقبت های لازم توسط بیمار به خوبی رعایت نشود، احتمال بروز عوارض زیر وجود دارد:

درد و خونریزی

بروز عفونت

باقی ماندن قسمتی از سنگ کلیه

آسیب به بافت کلیه و اطراف آن

انسداد مجاری ادراری با قطعات خرده شده سنگ کلیه و انسداد ادراری

منبع : https://www.drsadeghzade.com/

 

انتشار : ۱۵ مرداد ۱۴۰۲

بیوپسی پروستات


در بیوپسی پروستات نمونه ی بافت پروستات برای بررسی میکروسکوپی برداشته می شود. در این روش سوزن باریکی از راه اورترا و از فضای بین آنوس و اسکروتوم وارد مقعد می شود ( بیوپسی ترانس رکتال). این نوع بیوپسی شایع ترین روش به کار رفته است. نمونه های بافتی حاصله در این روش از نظر سلول های سرطانی بررسی می شود.

بیوپسی ممکن است زمانی انجام شود که تست های خونی سطح بالای PSA را نشان دهد و یا بعد از معاینه ی مقعدی با انگشت که برجستگی در پروستات لمس شود.

چرا بیوپسی پروستات انجام می شود

اگر توده ی یافت شده در پروستات، سرطانی باشد.

سطح بالای PSA در خون.

آمادگی برای انجام بیوپسی پروستات

موارد زیر را به پزشک اطلاع دهید:

هر نوع مشکل خونریزی دهنده

آلرژی دارویی مثل داروهای بی حسی

استفاده منظم از هر دارویی

داروهای ضد انعقاد مثل وارفارین، هپارین، انوکساپارین، آسپرین، ایبوپروفن، و یا سایر داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی

اگر بیوپسی از راه رکتوم انجام می شود، قبل از این تست ممکن است انما لازم شود.

اگر بیوپسی تحت بی هوشی عمومی است، پزشک به شما می گوید چه زمانی قبل از جراحی از خوردن و آشامیدن اجتناب کنید.

در زمان آماده شده برای بیوپسی، تزریق IV وریدی داروهای آرام بخش یک ساعت قبل بیوپسی انجام می شود.

بیشتر بخوانید : سرطان پروستات

بیوپسی پروستات چگونه انجام می شود

متخصص ارولوژی این تست را در مطب، کلینیک جراحی و یا اتاق عمل بیمارستان انجام می دهد.

پیش از بیوپسی پروستات، برای پیشگیری از ابتلا به عفونت ممکن است به شما آنتی بیوتیک داده شود.

سونوگرافی ترانس رکتال TRUS به طور معمول برای قرار دادن سوزن در زمان بیوپسی پروستات کاربرد دارد.

این روش ۳۰ دقیقه زمان بر است. در این روش بی حسی عمومی، نخاعی یا موضعی کاربرد دارد.

در روش بیوپسی از راه اورترا، سیتوسکوپ وارد اورترا می شود تا به خوبی و مستقیما پروستات قابل دیدن باشد. این تست ۳۰ الی ۴۵ دقیقه زمان بر است.

روش بیوپسی از راه پرینه، به اندازه ی دو روش قبل شایع نیست. در این روش از بی حسی عمومی یا موضعی استفاده می شود. محل بیوپسی در پوست با محلول آنتی سپتیک تمیز می شود، اطراف آن با پوشش استریل پوشانده می شود. TRUS معمولا برای هدایت سوزن در محل صحیح بیوپسی کاربرد دارد. برش کوچکی در پرینه داده می شود. پزشک انگشت را وارد رکتوم می کند تا پروستات را نگه دارد و در ادامه سوزن از راه این برش وارد پروستات می شود. از چندین ناحیه بیوپسی تهیه می شود. فشار برای توقف خونریزی لازم است، بانداژ کوچکی بر روی محل برش قرار داده می شود. این روش معمولا ۱۵ الی ۳۰ دقیقه زمان می برد.

 

در روش ترانس رکتال، بیمار ممکن است در اثر انگشت یا پروب سونوگرافی کمی فشار در این ناحیه حس کند. ممکن است درد تیز و گذرایی در محل ورود سوزن بیوپسی به پروستات حس شود. معمولا چندین نمونه از ناحیه جمع آوری می شود.

پس از بیوپسی از بیمار خواسته می شود تا برای ۴ ساعت فعالیت شدید نداشته باشد. در ناحیه ی لگنی ممکن است درد خفیفی وجود داشته باشد و تا ۵ روز خون در ادرار باشد. ممکن است کمی تغییر رنگ منی تا ۱ ماه بعد از بیوپسی دیده شود. در صورت انجام بیوپسی ترانس رکتال، مقدار کمی خونریزی رکتوم برای ۲ الی ۳ روز بعد از بیوپسی وجود دارد.

اگر بیوپسی ترانس اورتال باشد، ممکن است سوند ادراری برای چندین ساعت بعد از بیوپسی در محل باشد. از طرفی گاها آنتی بیوتیک برای چندین روز استفاده می شود.

منبع : https://www.drsadeghzade.com/

 

 

انتشار : ۱۴ مرداد ۱۴۰۲

8 مورد که سیر پروستات رو آهسته تر می کند


این مورد جدید است، ولی برخی محققین نشان دادند که رژیم غذایی سالم و ورزش منظم می تواند سیر سرطان پروستات را آهسته کند. مطالعات بیشتری در حال انجام است. مصرف میوه های رنگی و گیاهی می تواند موثر باشد. نباید غذاهای چرب مصرف شود.

استرس می تواند بر روی اعصاب اطراف تومور اثر گذار باشد. این وضعیت ممکن است در پخش شدن سرطان پروستات نقش داشته باشد. فعالیت های بدون استرس مثل یوگا، ممکن است سیر این بیماری را آهسته کند.

تخم حاصل از این گیاه از مدت ها قبل برای درمان بیماری ها شناخته شده بود. مشخص نیست که آیا برای سرطان پروستات موثر است یا که خیر. ولی محققین بر این باورند که این گیاه می تواند سیر رشد تومورهای پروستات را آهسته کند. ولی مقدار زیاد آن نباید استفاده شود.

برخی معتقدند که ممکن است چای سبز باعث کاهش و از بین روفتن سلول های سرطانی شود. مطالعاتی در این زمینه در حال انجام است.

بیشتر بخوانید: واریکوسل

افرادی که مبتلا به سرطان پروستات هستند ممکن است ویتامین D کمی داشته باشند. مکمل های ویتامین D می تواند سطح آن را افزایش دهد و ممکن است رشد سلول های سرطانی را آهسته کند. تحقیقات در این زمینه در حال انجام است.

افرادی که مبتلا به سرطان پروستات هستند ممکن است ویتامین D کمی داشته باشند. مکمل های ویتامین D می تواند سطح آن را افزایش دهد و ممکن است رشد سلول های سرطانی را آهسته کند. تحقیقات در این زمینه در حال انجام است.

این رنگدانه طبیعی در گوجه فرنگی وجود دارد ( در بین غذاها) و اثرات آن بر روی سرطان ها بررسی شده است. یافته ها متفاوت است ولی مشخص شده است که گوجه فرنگی و دیگر غذاهای دارای لیکوپن بخشی از رژیم غذایی سالم است. مصرف غذاهایی که برای شما مفید است ممکن است به آهسته شدن سیر بیماری کمک کند.

این رنگدانه طبیعی در گوجه فرنگی وجود دارد ( در بین غذاها) و اثرات آن بر روی سرطان ها بررسی شده است. یافته ها متفاوت است ولی مشخص شده است که گوجه فرنگی و دیگر غذاهای دارای لیکوپن بخشی از رژیم غذایی سالم است. مصرف غذاهایی که برای شما مفید است ممکن است به آهسته شدن سیر بیماری کمک کند.

منبع: https://www.drsadeghzade.com/

انتشار : ۱۱ مرداد ۱۴۰۲

پروتز آلت برای چه کسانی به کار می رود؟


دستگاهی است که برای بازیابی عملکرد جنسی، درمان ناتوانی جنسی و اختلال در نعوظ در طول آلت تناسلی بیمار قرار می گیرد. این دستگاه با عمل جراحی و طی بیهوشی عمومی و یا بی حسی نخاعی توسط متخصص اورولوژی تعبیه می شود.

افرادی که در شرایط زیر قرار گرفته باشند، می توانند از ایمپلنت آلت استفاده کنند:

کسانی که به دلیل مشکلات فیزیکی دچار اختلال نعوظ یا عدم نعوظ هستند.

در افراد مبتلا به دیابت و افرادی که مشکلات عروقی دارند به دلیل خونرسانی ضعیف، ممکن است فرد دچار نعوظ ضعیف شود‌.

به دلیل نشت وریدی در برخی از افراد باعث عدم نعوظ در آن ها می شود.

بالا رفتن سن ممکن است باعث اختلال در نعوظ می شود و اگر این مشکل با دارو حل نشود، می توان آن را با پروتز آلت درمان کرد.

کسانی که دچار اختلال نعوظ هستند و به دلیل مشکلات قلبی نمی توانند داروی های لازم را برای درمان نعوظ مصرف کنند.

در افرادی که به دلیل اختلال در عملکرد بافت اسفنجی نعوظ کامل ندارند و هر بار برای نزدیکی و برقراری رابطه جنسی نیاز به آمپول دارند، می توان با ایمپلنت مشکل را برطرف کرد.

مزایای پروتز آلت برای مردان

قرار دادن پروتز در آلت برای مردان مزایای خاصی دارد که در زیر به آن ها اشاره می کنیم:

درمان قطعی عدم نعوظ و یا اختلال در نعوظ

عدم دخالت در ارگاسم

امکان نعوظ در هر زمان بنابر به درخواست خود فرد

امکان ادامه دادن به نعوظ بعد از انزال

مناسب برای افراد زود انزال

بالا رفتن اعتماد بنفس فرد در رابطه

بیشتر بخوانید: جراحی پرده آلت

انواع پروتز آلت

دو نوع ایمپلنت برای جاسازی در طول آلت تناسلی وجود دارد:

پروتز بادی

پروتز غیر بادی یا منعطف

پروتز بادی

این پروتز دارای دو سیلندر و منبع مایع و پمپ تخلیه است‌. سیلندرها در طول آلت تناسلی تعبیه می شوند، منبع مایع یا پمپ نیز در زیر پوست کیسه بیضه قرار داده می شود و از طریق لوله های به سیلندر متصل می شود، با فشار دادن پمپ توسط بیمار، پروتز آلت با مایع داخل مخزن منبسط خواهد شد.

این نوع پروتز آلت باعث افزایش طول و قطر آلت می شود و حالت طبیعی به آن می بخشد. پروتز بادی به سه دسته تقسیم می شوند:

پروتز بادی یک تکه ای که یک محلول آب و نمک در انتهای سیلندرها وجود دارد.

پروتز بادی دو تکه ای دارای محلول نمکی در پمپ داخل کیسه بیضه است.

پروتز بادی سه تکه ای دارای یک مخزن پر از مایع در داخل شکم است.

پروتز منعطف

این نوع پروتز آلت دارای یک جفت میله است که طی عمل جراحی در طول آلت قرار می گیرند، بیمار موقعیت آلت و میله ها با دست تنظیم می کند اما تاثیر روی طول و اندازه آلت ندارد.

مراحل جراحی پروتز آلت

برای انجام این جراحی باید مراحل زیر را طی کرد:

باید محل جراحی تمیز و ضدعفونی کرد.

برای بیمار سوند وصل می کنند و برای پیشگیری از بروز عفونت، آنتی بیوتیک وریدی تزریق می کنند.

بنابر شرایط بیمار از بیهوشی عمومی یا بی حسی نخاعی استفاده می شود.

بعد از بیهوشی یا بی حس شدن بیمار، باید بافت آلت را برش داده و آن را برای جایگذاری پروتز آلت آماده کرد.

جراح، پروتز را در طول آلت قرار می دهد و در صورت انتخاب پروتز بادی باید پمپ مایع را در کیسه بیضه قرار داد؛ اگر پروتز بادی ۳تکه ای باشد مخزن مایع را در زیر شکم قرار می دهند.

بعد از جایگذاری ایمپلنت آلت باید محل برش ها را بخیه کرد.

منبع : https://www.drsadeghzade.com/

 

انتشار : ۱۰ مرداد ۱۴۰۲

آلت پرده دار چیست؟


زمانی که آلت تناسلی و بیضه در یک غشا قرار گرفته باشند و پوست آلت و بیضه به هم متصل باشد، می گویند که فرد دارای آلت تناسلی پرده دار است. در این حالت اندازه آلت طبیعی و نرمال است، اما به دلیل وجود این پرده اندازه ان کوتاه تر از حالت عادی به نظر می رسد

علت ایجاد آلت تناسلی پرده دار چیست؟

آلت تناسلی پرده دار در مردان و پسران یک مشکل مادرزادی است و ممکن است نوزاد پسر به طور مادرزادی در هنگام تولد این مشکل را داشته باشد. از طرفی احتمال ایجاد پردە در آلت تناسلی در نوزادان و کودکانی که ختنه می شوند، نیز وجود دارد.

علائم آلت تناسلی پرده دار کدامند؟

در صورت عدم درمان آلت پرده دار، بعدها احتمال بروز علائم زیر وجود دارد:

عدم رشد کافی در آلت

کوتاهی در آلت

اختلال در نعوظ و خمیدگی و انحنا در آلت

درد در هنگام رابطه جنسی

افسردگی و عدم اعتماد به نفس در رابطه جنسی

در این حالت به دلیل اتصال پوست بیضه و آلت، بیمار نمی تواند در هنگام رابطه جنسی از کاندوم استفاده کند‌.

بیشتر بخوانید :

درمان آلت تناسلی پرده دار چیست؟

تنها راه برای از بین بردن پوست اضافی بین بیضه و آلت، جراحی پرده آلت است. در این روش جراح با ایجاد برشی در پوست بین آلت و بیضه می تواند قسمت اضافی آن را بردارد، زاویه بین این دو قسمت را افزایش دهد و محل برش را بخیه بزند‌.

در چه سنی باید جراحی پرده آلت انجام شود؟

وجود آلت تناسلی پرده دار معمولا در همان نوزادی توسط پزشک تشخیص داده می شود، در این حالت پزشک توصیه می کند که برای بهبودی سریع نوزاد تا سن ۱۸ ماهگی این عمل انجام شود. از طرفی با انجام این عمل در این سنین، کودک هیچ خاطره ای از درد و ناراحتی را بعد ها به یاد نمی آورد.

در برخی از موارد انجام جراحی پرده آلت به دلیل رشد کردن آلت در نوزاد، به تعویق می افتد و در برخی از موارد نیز در سن ۶ ماهگی قابل انجام است. این موضوع باید با تائید و تشخیص پزشک صورت بگیرد.

البته هیچ محدودیت سنی برای برداشتن پرده در آلت وجود ندارد و می توان این عمل را در بزرگسالان نیز انجام داد.

مراحل انجام جراحی پرده آلت

این عمل سرپایی است و نیازی به بستری شدن ندارد و شامل مراحل زیر است:

آمادە کردن بیمار برای جراحی

برای آماده کردن بیمار باید از بیمار آزمایش خون، نوار قلب، سی تی اسکن و … تهیه کرد.

بیمار و یا والدین بیمار باید در صورت مصرف داروی خاص و داشتن بیماری زمینه، آن را باید با در میان بگذارند.

پزشک از بیمار می خواهد که در صورت مصرف داروهای ضد التهاب و ضد انعقاد خون آن را از یک هفته قبل از عمل قطع کند.

بیمار باید برای انجام جراحی از شب قبل از عمل، چیزی مصرف نکند و صبح ناشتا باشد.

باید محل جراحی را ضد عفونی کرد و موهای زائد را با تیغ تراشید تا از عفونت پیشگیری شود‌.

انجام جراحی و برداشتن پوست اضافی

باید برای بیمار بسته وضعیت و شرایط او بیهوشی عمومی یا بی حسی اعمال شود، در برخی موارد در محل جراحی از کرم بی حسی موضعی استفاده می شود و برای اطمینان بی حس کننده نیز تزریق می شود.

بعد از بی حس شدن بیمار باید پوست متصل به بیضه و آلت را برش داد.

پوست اضافی و بافت های متصل کننده آلت و بیضه را بر می دارند.

باید زاویه بین بیضه و آلت را افزایش داد تا طول آن نمایان باشد و کوتاه به نظر نرسد.

محل برش را باید بخیه زد.

برای دفع ادرار راحت پزشک می تواند یک کاتتر در مثانه قرار داد و بعد از بهبودی ان را بر دارد.

منبع: https://www.drsadeghzade.com/

 

انتشار : ۸ مرداد ۱۴۰۲

3 نوع مسکن قوی برای درد سنگ کلیه


درد سنگ کلیه یکی از دردناک ترین درد ها است، برخی از زنان این درد را شدیدتر از درد زایمان می دانند. سنگ کلیه اگر کوچک و ثابت باشد تقریبا بدون علامت است و در صورتی که بزرگ باشد و یا در حال حرکت باشد، اصلی ترین علامت آن درد در قسمت شکم و پهلو، کمر است. کسانی دارای سنگ کلیه هستند و درد شدیدی دارند، باید برای تسکین آن به پزشک مراجعه کنند. پزشک می تواند، مسکن قوی برای درد سنگ کلیه، تجویز کند و رعایت برخی نکات را برای کاهش درد به بیمار توصیه می کند

سنگ کلیه چیست؟

سنگ کلیه به کریستال های بلوری تشکیل شده در کلیه گفته می شود که به دلیل افزایش برخی از املاح و مواد معدنی در ادرار و تجمع آن در کلیه به وجود می آیند.

علایم سنگ کلیه

اغلب سنگ های کلیه به دلیل کوچک و ثابت بودن علایمی خاصی ندارند و بیشتر این سنگ ها با مصرف مایعات و تحرک بالا خود به خود از طریق ادرار دفع می شوند. اما در برخی از سنگ های بزرگ و یا سنگ های که در حال حرکت هستند و ممکن است علایم زیر بروز کنند:

درد شدید در ناحیه کمر، شکم و پهلو و یا مجاری ادراری ار مهم ترین علایم سنگ کلیه

احساس سوزش ادرار در هنگام دفع ادرار

وجود خون در ادرار

تکرر ادرار

کم شدن حجم ادرار

ادرار بد بو و کدر

علت درد در سنگ کلیه چیست؟

درد سنگ کلیه به علت حرکت و عبور سنگ در مجاری ادراری یا گیر کردن در لوله حالب و تحریک این نواحی ایجاد می شود.

تسکین درد کلیه

برای کاهش درد سنگ کلیه و تسکین آن می توان از موارد زیر استفاده کرد:

استفاده از مسکن های عادی مانند استامینوفن

مصرف مسکن قوی برای درد سنگ کلیه مانند داروهای ضد التهابی ایبوپروفن و ناپروکسن

استفاده از مسکن قوی تر مانند مورفین

استفاده از داروهایی گیاهی مانند پونه، زنجبیل، آویشن

تسکین درد با استفاده از سرما و گرما

تحرک و انجام فعالیت های ورزشی مانند پیاده روی و یوگا

 

درمان سنگ کلیه

اگر روش های معمولی، مصرف دارو و قرص مسکن قوی برای درد سنگ کلیه موثر نباشند، پزشک باید برای درمان سنگ کلیه از روش های زیر استفاده کند:

سنگ شکن کلیه با امواج صوتی

جراحی باز سنگ کلیه

جراحی لاپاراسکوپی

یوتروسکوپی

نفرولیتوتومی و نفرولیتوتریپسی

عوارض استفاده از مسکن قوی برای درد سنگ کلیه

مصرف همه داروها دارای یکسری عوارض احتمالی است و ممکن است باعث شود فرد به بیماری دیگری مبتلا شود. داروهایی که برای کاهش درد سنگ کلیه تجویز می شوند نیز دارای یکسری عوارض هستند که در زیر به آنها اشاره می کنیم.

  • تنگی نفس
  • ضربان قلب سریع
  • سرگیجه
  • تعریق و تهوع

در کنار عوارض گفته شده در بالا باید به این نکته نیز توجه کرد که مصرف این مسکن ها ممکن است برای بیمار اعتیاد آور باشند، بنابراین نباید خودسرانه و بیش از حد مجاز از آن ها استفاده کرد.

منبع : https://www.drsadeghzade.com/

 

انتشار : ۷ مرداد ۱۴۰۲

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "" می باشد

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما